Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News Notizie Italija: Grad Parma Pred Usvajanjem Lokalne Valute SCEC

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
tuper
Valutazione attuale: / 1
ScarsoOttimo 

I dok u Hrvatskoj politika i mediji još uvijek kao od zmije otrovnice bježe čak i od samog spominjanja Crom Alternativne Valute, u talijanski grad Parmu SCEC stiže na velika vrata. SCEC nije alternativna valuta, a nije ni lokalna valuta kako je neki žele definirati, no nije ni daleko od toga. Vijest dana je da bi Parma uskoro mogla postati prvi talijanski grad koji će SCEC usvojiti na širokoj skali, čineći ga sredstvom plaćanja na lokalnoj razini potrošivim u svim trgovinama koje se priključe inicijativi. Budući da se SCEC ne može nazivati novac, definiran je kao "lokalni bon" korišten na sličan način kao i bon za popust. Razlika je međutim u tome što se SCEC može upotrijebiti bezbroj puta. Zadnjih je dana cijela stvar u vezi sa SCEC-om počela privlačiti pozornost i vodećih nacionalnih medija.

 

Naravno da je jučer ekonomski dnevnik "Italia oggi - Italija danas" malo pretjerao s objavom da je SCEC u Parmu već službeno uveden. No ono što je sigurno je to da je projekt SCEC dio izbornog programa pokreta "Movimento 5 stelle - Pokret Pet Zvjezdica", i da ga ta talijanska politička alternativa na čijem je čelu Beppe Grillo sigurno namjerava realizirati. 

 

 

Povjerenik za trgovinu Cristiano Casa najavljuje niz susreta na kojima će SCEC biti glavna tema dnevnog reda. Casa je naglasio kako tim susretima neće prisustvovati samo udruge trgovaca i trgovci, već da se inicijativa SCEC mora podijeliti sa svim građanima. Casa je također izjavio kako smatra da SCEC povećavajući kupovnu moć građanstva može postati dragocjeni instrument za revitalizaciju maloprodajne trgovine.

Cristiano Casa nije zaboravio pojasniti kako SCEC nije alternativna valuta već popust. Istaknuo je da će grad Parma pomoći na promociji projekta SCEC i lansiranju ideje. Pri tom je spomenuo kako u Italiji već postoje i neki drugi gradovi u kojima se SCEC aktivno razmatra, i da će u Parmi svakako nastojati da SCEC postane stvarnost.

Povezani članci: Vodič Kroz Lokalne Valute, Platne Sustave I Sustave Razmjena

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta localePubblica Notizie

Se sei utente registrato, puoi pubblicare le tue notizie sul web tramite questo servizio.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Categorie Notizie

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Accesso

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Chi È Online?

 4496 visitatori online
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Ultime Dal Forum