Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Sistem Info Detaljne Informacije
  Crom - Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti: Sistem Info
 

Sudjelovanje svih članova u vlasništvu nad ovim ambicioznim projektom, hrabar je i moderan izbor koji jasno stavlja do znanja našu ideju o poštenom svijetu povjerenja, prijateljstva i ljubavi kojem težimo. Rijetki su znanstveno istraživački laboratoriji koji se usuđuju proviriti izvan zastarjelih krutih okvira kovencionalnog obrazovanja, i koji su u stanju pravilno prevesti jezik održivosti kad su u pitanju rast i razvoj, nove tehnologije i novi procesi, novi proizvodi i novi usluge, odnosno zadovoljavanje potreba; a i mali je broj ljudi, organizacija i poduzeća koji si laboratorij takve vrste uopće mogu priuštiti. Laboratorij takvog tipa čiju ulogu kao ekonomski model i poslovno partnerstvo igra Crom Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti, konstantno je istraživanje u kojem se rezultati što nisu poznati unaprijed, veoma brzo transformiraju u inovativne fleksibilne odgovore na potrebe i zahtjeve, čime se smanjuje udaljenost između znanstvenog svijeta i industrijske proizvodnje te ostalih društvenih sektora. Svakako jedan od najvažnijih rezultata naučnih istraživanja koja su u ovom laboratoriju obavljena, taj je da kooperativna ekonomija predstavlja najbolji motor stabilnog i održivog lokalnog i međunarodnog razvoja - evoluciju u pristupu očuvanju okoliša i optimalnu kombinaciju visoke kvalitete i niskih troškova.

Platni sustav je zajednički termin za mehanizme kojima se prenose papirnati novac ili digitalni novac i fondovi, te obavljanju plaćanja između financijskih institucija u nekoj zemlji. Tehnički gledano, iako nije limitiran samo na to, digitalni ili elektronski novac predstavlja sistem dugova i kredita putem kojeg se online ili offline vrši razmjena vrijednosti u okviru samog sistema, ili između više sistema.

Alternativna valuta je pojam koji se odnosi na bilo koju valutu korišćenu kao alternativa dominantnim nacionalnim ili multinacionalnim valutnim sustavima. Alternativne valute mogu razviti pojedinci, korporacije ili organizacije; mogu ih pokrenuti nacionalne, državne ili lokalne vlasti; ili mogu nastati prirodno same od sebe onda kad ljudi počnu koristiti određenu robu kao valutu. Kad se upotrebljavaju u kombinaciji s nacionalnim ili multinacionalnim valutama, nazivaju se komplementarne valute. Većina komplementarnih valuta su ujedno i lokalne valute, odnosno novac čija je upotreba ograničena na neko određeno područje.

U tradicionalnoj ekonomiji, neke stvari su bezvrijedne jer se njihova vrijednost ili ne može izraziti u monetarnim terminima, ili im se ne može procijeniti ekvivalentna monetarna protuvrijednost. Crom - Sustav Za Procjenu I Razmjenu Vrijednosti, mjesto je na kojem se vrijednost može izraziti i u monetarnim terminima, i u terminima stvarnih vrijednosti.


Sustav Alternativne Valute Crom - Vrste Članstva

Zbog problema sa spamom - neželjenom poštom - koji se mogu pojaviti s obzirom na to čije usluge elektroničke pošte koristite, prije same registracije je uputno da u vašim e-mail postavkama označite da Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript nisu spam pošta.

Registracijom u Sustav Alternativne Valute Crom, netko postaje sudionik tog sustava, ali ne i član Udruge Crom Alternativna Razmjena. Ako osim sudionikom u alternativnom platnom sustavu želite postati i članom udruge, "Zahtjev Za Učlanjenje U Udrugu" je dostupan ovdje, ili unutar sustava u glavnom meniju s lijeve strane pod sekcijom "Personal Documents".

Članovi sustava za procjenu vrijednosti i razmjenu, podijeljeni su u sljedeće grupe:

Neverificirani Članovi
Čovjek
Tvrtka
Organizacija
Virtualna Zajednica
Broker


Svi novi sudionici su nakon uspješne registracije svrstani u grupu "Neverificirani Članovi".
Detaljne instrukcije pod naslovom "Postani Verificirani Član", dostupne su unutar sustava u glavnom izborniku s lijeve strane pod "Personal /Documents".
Cijena verifikacije članova: "Čovjek" 10 eura, "Organizacija" i "Virtualna Zajednica" 30 eura, "Tvrtka" 50 eura.

Incijalni saldo na računu svakog novog sudionika je + 10 croma.
Mjesečni troškovi održavanja računa u koje je uključena neograničena upotreba svih uobičajenih funkcija nekog bankovnog računa poput slanja, primanja i mijenjanja novca - isti su za svaki tip članstva i iznose 5 croma, a naplaćuju se svakog prvog u mjesecu.

"Neverificirani Članovi" ne mogu postati brokeri, ne mogu dobiti Crom Beskamatni Kredit, ne isplaćuje im se godišnja dividenda i ne mogu koristiti usluge Crom Mjenjačnice Valuta. U profilu mogu imati 1 sliku, mogu postaviti 3 oglasa sa po jednom slikom.

Sve ostale grupe članova u profilu mogu imati 3 slike. "Čovjek" i "Broker" na Crom Tržnici Proizvoda I Usluga mogu objaviti 100 oglasa - svaki s 3 slike, "Organizacija" i "Virtualna Zajednica" 300, a "Tvrtka" 500 oglasa.

Bez obzira na tip članstva, svim sudionicima na raspolaganju stoje "Crom Tranzicijski Čekovi". Crom Tranzicijski Ček je papirnato sredstvo razmjene koje ovaj sustav, osim modernih mobilnih uređaja poput mobitela, predviđa za plaćanja licem u lice - iz ruke u ruku.

Osim "Neverificiranih Članova", "Čovjeka" i "Brokera", članovi svih ostalih grupa mogu u ulozi neke vrste administratora registrirati u sustav svoje operatere. Operator je pod-član koji nema svoj vlastiti račun, ali ima pristup računu svog administratora za kojeg ovisno o dodijeljenim dozvolama može obavljati razne operacije.
Imati svoje operatere je idealna mogućnost za poduzeća ili udruge na primjer. Operatere je također moguće podijeliti u razne grupe s različitim dozvolama, i na taj način stvoriti više razina vlastitih pod-članova od kojih svaka može obavljati samo neke određene funkcije.


Transakcije Između Članova

Prilikom prvog logiranja u Crom Platni Sustav, na vrhu stranice je vidljiv gumb za generiranje "transakcijske lozinke - transaction password". Transakcijska lozinka ima istu svrhu kao i PIN kreditne kartice, bez nje nije moguće obavljati plaćanja. Potrebno je obratiti pažnju na to da se radi o velikim slovima između kojih nema razmaka.

- Crom transaction.
Jednostavni tip transakcije kroz koju članovi šalju i primaju novac.

- Crom mobile transaction.
Transakcije između članova putem mobilnih uređaja.
Maksimalni dnevni iznos: 200 croma.

- Invoice
Invoice je službeni dokument kojeg možeš poslati nekom drugom sudioniku kao zahtjev za plaćanje isporučene robe, proizvoda ili usluge. Drugi član će primiti obavijest pod "New invoice", a taj zahtjev može prihvatiti ili odbiti. Ako primatelj prihvati dostavljenu mu fakturu, traženi iznos novca će se automatski prebaciti s njegovog na tvoj račun. Ako primatelj odbije prihvatiti tvoju fakturu, neće doći do nikakvog plaćanja, o čemu će oba člana primiti obavijest. Inače, sva plaćanja kroz fakture su vidljiva u pregledu stanja na računu. Invoice je idealni tip naplate za sve one koji posluju kroz slanje računa svojim klijentima.


Transakcije Između Članova I Sustava

- Incoming money exchange.
Ulazna zamjena valuta, konverzija konvencionalnog novca u Crom Alternativnu Valutu.

- Outgoing money exchange.
Izlazna zamjena valuta, konverzija Crom Alternativne Valute u konvencionalni novac.

- Crom interest-free loan.
Koristi se prilikom dodjele Crom Beskamatnog Kredita.

- Crom loan repayment.
Koristi se za isplatu Crom kredita.

- Crom special transfer.
Transakcija između sustava i člana za eventualne specijalne potrebe.

- Crom extraordinary transfer.
Transakcija između člana i sustava za eventualne izvanredne potrebe.


Kupoprodajni Ugovor

U sustavu za procjenu i razmjenu vrijednosti, nagodba između kupca i prodavca je njihova osobna stvar koju rješavaju onako kako im to najbolje odgovara. Kao jednostavni službeni oblik kupoprodajnog dogovora može poslužiti ugovor kojeg je u glavnom izborniku sustava lako pronaći pod sekcijom "Personal / Documents".


Oglašavanje Proizvoda I Usluga

Članovi sustava za procjenu i razmjenu vrijednosti mogu postavljati i pretraživati oglase. Oglasi su svrstani u različite kategorije poput na primjer: Poslovne ponude, zdravlje, poljoprivreda, turizam i transport. Svi oglasi su automatski objavljeni i na vanjskoj Crom Tržnici vidljivoj internautima širom planete. Vrijeme trajanja oglasa je podesivo, a postoji i opcija "trajni oglas". Također, osim jednostavnog pretraživanja oglasa objavljenih kao "ponuda" ili "potražnja", postoji i napredna pretraga kao na primjer po rasponu cijena, kategoriji, poslovnom sektoru, državi i slično. Osim navedenog, na raspolaganju je i dugme "zadnji oglasi" - klikom na njega, prikazuju se svi oglasi sortirani prema datumu objavljivanja od najnovijih do najstarijih. Postavljanje cijene u oglasima, stvar je osobne preferencije. Cijena može biti izražena u bilo čemu, po slobodnom izboru - na primjer: Bakar, crom, riža, euro, trampa, energija, dolar, kava, barter, srebro, ili kombinacija različitih postotaka različitih sredstava za razmjenu.


Pretraga Članova

Pretraživanje članova funkcionira na sličan način kao i gore opisano pretraživanje oglasa. Svaki član u svom profilu izabire nivo svoje privatnosti kroz odabir podataka koji će biti vidljivi za sve ostale članove u ovom platnom sustavu.


Poruke

Sustav alternativne valute raspolaže s vlastitim sistemom poruka. Poruke koje su razvrstane u nekoliko kategorija, moguće je razmjenjivati i s Administacijom i s ostalim sudionicima. Poruke se mogu slati i kao interne "Crom poruke" i/ili e-majlovi.


Obavijesti I Interesi

Pod sekcijom "Obavijesti" izabiru se vrste događaja u sustavu za procjenu i razmjenu vrijednosti o kojima netko želi biti redovno obaviješten. Obavijesti se mogu primati i kao interne "Crom poruke" i/ili kao e-mail obavijesti. Na primjer, moguće je uključiti primanje obavijesti o pojavi novog oglasa unaprijed definiranih specifikacija, ili o događajima koji su vezani za promjene na računu.


Reference Članova

Reference se odnose na ocjenjivanje kvalitete ponašanja sudionika unutar Sustava Alternativne valute Crom. Pretragom članova, u profilu svakog sudionika je vidljivo dugme "reference". Svi članovi mogu vidjeti i/ili dati referencu nekom sudioniku kao predefiniranu ocjenu i osobni komentar.


Kontakt Lista

Ako unutar društvene mreže - sustava za procjenu i razmjenu vrijednosti - imaš prijatelje, ljude s kojima često komuniciraš ili posluješ, možeš ih ubaciti na tvoju listu kontakata. Kontakte prema potrebi možeš dodavati, modificirati ili brisati.


 
 

.

 Money is everything what two sides can agree to use as a medium of exchange. Novac je sve ono što dvije strane pristaju upotrebljavati kao sredstvo razmjene. Il denaro è tutto ciò che due parti accettano usare come mezzo di scambio.      Zadnje Vijesti

linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu