Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Mediji Vijesti Sudbina $124.5 Milijardi Obveznica Američkog Trezora

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
webmaster
Ocjena: / 2
LošeOdlično 

Oficijalni izvori iz Sjedinjenih Američkih Država nastavljaju tvrditi da su ovi bondovi lažni, ali nema nikakvih vijesti o tome jesu li ih stručnjavi podvrgli kontroli. Direktor jednog radija tvrdi kako su ove obveznice ispravne i da ih Japan pokušava prodati Švicarskoj, zbog sumnje u sposobnost Sjedinjenih Država za isplaćivanje dugova. 5 tjedana je prošlo od kako je talijanska financijska policija oduzela obveznice dvojici japanaca koji su vlakom kroz Italiju putovali u Švicarsku.
Talijanske vlasti ništa ne javljaju o daljnjem razvoju događaja. Usput, čudnom slučajnošću, uhapšen je direktor radija koji je objavio vijesti o ovom incidentu, što je još više povećalo sumnje u iskrenost oficijalnih krugova. Najveće novine na engleskom jeziku su tjednima šutjele i zanemarivale ovaj događaj. Šutnju je poslije konačno razbila agencija Bloomberg kada je glasnogovornik državnog trezora, Meyerhardt, izjavio kako su bondovi lažni. Ostaje nejasno kako američke vlasti mogu proglasiti lažnim dokumentaciju koju nisu izdali Federal Reserve ili U.S. Department of Treasury, a koja je kao originalni i po datumu vrlo svježi bankarski zapis pratila ove obveznice.

Jedan od dvojice japanaca uhapšenih u mjestu Chiasso je bio Tuneo Yamauchi, brat puno poznatije osobe po imenu Toshiro Muto, donedavno vice-guvernera japanske centralne banke, Bank of Japan.

 

obvezniceProcurile su glasine da obveznice nisu lažne, da su dvojica japanaca službenici iz japanskog ministarstva za financije.
Oni su navodno htjeli prodati te bondove u Švicarskoj jer je japanska vlada izgubila povjerenje u amerikance i njihovu sposobnost da im mogu isplatiti dugove. Japanci su drugi na listi najvećih kreditora Sjedinjenih Američkih Država, a nagađa se dakle da se bez velike buke hoće riješiti američkih obveznica na razne načine u manjim komadima, zbog neizbježnog financijskog kolapsa koji nam ide u susret. Još jedan prilog autentičnosti bondova jesu slike koje je objavila talijanska financijska policija, obznanjujući da se radi o "Kennedy Bonds" koji se odmah mogu isplatiti za njihovu vrijednost u robama i uslugama, a nemaju kamatne kupone.

Načulo se da su ovi financijski papiri izdani prije tek desetak godina u 1998. Činjenica da nisu izdavani u potpunosti u javnoj domeni, također smanjuje sumnju da se radi o falsifikatima. Upravo je nevjerovatno da bi falsifikator lažirao financijske papire iz državne riznice koji su u rijetkoj upotrebi i za koje javnost niti ne zna da postoje. Ovom se sumom naime mogu kupiti cijela Češka, Hrvatska, a ostane još dovoljno novca i za Nigeriju. Iz ovih se razloga, $124.5 milijardi dolara raspodijeljenih u 249 bondova, od kojih svaki vrijedi $500 miliona dolara sve manje i manje smatraju falsifikatima, a sve više pravim dokumentima. Na ove se papire, zvane i "Federal Reserve Notes", u stvari bondovi, isplaćuju kamate u zadanim vremenskim periodima. Jedno pitanje ostaje zagonetka. Zašto ove obveznice sve imaju svoje kamatne kupone.
Zašto bi bilo koji investitor, čak i država, odustao od naplate kamatnih kupona svake godine, gubeći na taj način kupovnu moć.

.

alternative currency, newspapers, novosti, giornali, novine, notizie, local currency, complementary currency, alternativni novac, lokalna valuta, komplementarna valuta, moneta alternativa, moneta complementare, moneta locale      Objavi Vijest

Ako si registrirani korisnik, možeš objaviti svoje vijesti na webu koristeći ovaj servis.

independent news, nezavisne vijesti, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, notizie indipendenti, prestito, mutuo, seigniorage, signoraggio    Kategorije Vijesti

.

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, debt-money, moneta debito, central bank, banca centrale, centralna banka, publish news, objavi vijest, pubblica le tue notizie    Prijava

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 alternative news, alternativne vijesti, notizie alternative, money, denaro, soldi, novac, debt, dug, debito, taxes, tasse, porez, bank, banca, banka     Tko Je Online?

Trenutno aktivnih Gostiju: 4737 
linija

 nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio     Novo Na Forumu