Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
roman
User Rating: / 0
PoorBest 
Na poznatim i cijenjenim stranicama "Mish's Global Economic Trend Analysis", izašla je prije neki dan šokantna vijest sa naslovom:  "Od 14 Kolovoza 2009 godine, Federalno Osiguranje Depozita Je U Bankrotu"!

U vrlo kratkom vremenskom periodu, bankrotiralo je skoro 80 američkih banaka. Je li ostalo još nešto novaca u osiguravajućem fondu?


Mish navodi da je još po starim pravilima koja su već prevaziđena, a koja pokazuju vrlo ozbiljno stanje američke bankarske industrije, omjer novca namijenjen osiguranju i omjer sume koja je osigurana iznosio 0,014%.
Ovog petka je bakrotiralo 5 novih banaka, PNC Bank, Colonial Bank, Union Bank, Community Bank of Arizona i Community Bank of Nevada.


Ako je po izvještajima u kasi Federalnog Osiguravajućeg Fonda Za Depozite bilo preostalo $641 miliona dolara, onda je taj fond od petka, 14. Kolovoza 2009 u bankrotu jer za pokrivanje Community Bank treba $781.5 miliona dolara, a za pokrivanje Colonial Bank $2.8 milijardi dolara.


Osim toga, Vlada Sjedinjenih Američkih Država je utrošila mnogo vremena za uvjeravanje javnosti da je potražnja za kupovinom dužničkih obveznica Državnog Trezora ostala na visokim nivoima.
Interesantno, ali samo prije nekoliko godina, trošenje vremena na ovakve stvari bi predstavljalo samo nepotrebano bacanje vremena jer prodaja američkog duga nikada do sada nije predstavljala problem.
Kako su se vremena i okolnosti nabrzaka promijenili!
Sa sada insolventnim Sjedinjenim Američkim Državama bez ikakve nade, za američku vladu je imperativ broj 1 postao uvjeriti cijeli svijet da je potražnja za kupnjom novih obveznica američkog duga visoka.  

Kada bi strani vjerovnici koji su u posjedu hipoteka nad ekonomijom SAD-a uvidjeli da takva potražnja isparava, to bi uzrokovalo trenutni porast kamatnih stopa, a ubrzo bi slijedilo snižavanje američkog nacionalnog kreditnog rejtinga koji još uvijek ima isti lakrdijaški "AAA" rejting bez obzira na trilione dolara muljaža na Wall Street-u.

Prošlog tjedna, Chris Martenson je ukazao na to da su Federalne Rezerve potajno kupile skoro polovicu trezorksih obveznica ponuđenih na aukciji.
Ovo je još jedan primjer mentaliteta obmane vlade SAD-a, jedva iznenađenje s obzirom na muljažu poslovnih modela njihovih gazdi s Wall Street-a.

Vrlo je star oblik prijevare postaviti vlastite agente na aukciji koji se nadmeću za ponuđenu vlastitu robu kako bi se povećala cijena.
Činjenica da vlada SAD-a treba pribjegavati ovakvim taktikama jasno indicira da je američka financijska Ponzi-shema na nizbrdici totalnog kolapsa.

Oni malo informiraniji već znaju da najbitinije pitanje nije "ako", već "kada" se proglašava bankrot Sjedinjenih Američkih Država.
Suprotno obmanama objavljenim na dnevnoj bazi propagandnog stroja američke vlade, Vlada SAD-a ne radi na spašavanju američke ekonomije jer je to već nemoguće, vlada radi na odgađanju formalne objave o stečaju SAD-a.
Sa preko $57 trilijuna dolara ukupnog javnog i privatnog duga, te dodatnih $70-$90 trilijuna dolara nagomilanih u nepokrivenim obvezama, Amerika i njena slabašno gospodarstvo od $11 trilijuna dolara ne mogu isplaćivati glavnicu i kamate na taj ogroman dug, čak niti pod pretpostavkom da bi budući kreditori mogli biti pronađeni.

BDP-društveni bruto proizvod Sjedinjenih Američkih Država iznosi oko $13 triliona dolara, ali $2 triliona dolara nisu ništa drugo nego statistička farsa.
Ako oduzmete tih $2 trilijuna dolara, ne samo što se omjer dug/BDP automatski pogoršava za 20%, već kada bi Amerika počela objavljivati prave podatke o društvenom bruto proizvodu, virtualno je sigurno da bi odmah izgubila najveći mogući kreditni rejting "AAA" kojeg očajnički treba za odgodu objave bankrota.
Ne šokira li vas činjenica da što je manja potražnja za obveznicama američkog javnog duga, to je veća monetizacija tog istog nacionalnog javnog duga, odnosno tiskanje novog novca-duga, dolara iz ničega.

Elementarno poznavanje ekonomije je da kad se povećava razvodnjavanje bilo čega, vrijednost svake jedinice tog nečega mora propadati.
Dakle to dodaje još jedan novi političko-ekonomsko-financijski "balon" gospodarstvu SAD-a i američkog dolara samog po sebi.
Kao i kod svih mjehura, promjena u cijenama će biti bolna kada se brze vijesti o spoznaji najnovije kon-monopoli-igre prošire diljem svijeta.
Očito je da je jedno od najznačajnijih pitanja, koliko mjeseci će ekonomija SAD-a moći i dalje opstati, s obzirom da je već upletena u prevaru sudjelovanjem u vladinim aukcijama vlastitog duga.
Isti strani "pušači" kojima su spaljene stotine milijardi dolara, čija je kupnja golemo precijenjenog smeća Wall Street-ovih tvornica prevara završila u dimu, neće dobro reagirati kada otkriju da ih je prevarila direktno američka vlada.

Kada bi se Sjedinjenim Američkim Državama presjeklo crijevo infuzije stranog kreditiranja, već bi sutradan gledali samo dva moguća rezultata: formalno priznanje nacionalnog bankrota, ili potpunu monetizaciju američkog duga.
Ako SAD-e budu prisiljene na tiskanje mnogih novih trilijuna dolara godišnje umjesto obmanjujućeg "zaduživanja" s vraćanjem tog novca kao do sada, odmah započinje ciklus hiperinflacije kojeg su zbilja mnogi predvidjeli.
 
 
 
Sjedinjene Američke Države su već u bankrotu.

Ovo otkriće FED-ovog kupovanja trezorskih obveznica jednostavno donosi sada već rasprostranjeno prepoznavanje ove nesolventnosti puno, puno bliže.
roman
User Rating: / 0
PoorBest 

Vodeći profesionalci postaju manje inteligentni, pokazalo je jučer objavljeno istraživanje.

Odvjetnici, doktori, računovođe i bankari, svi su oni generaciju prije bili pametniji, pronađeno je.

Ovaj potresan zaključak su donijeli akademici u pregledavanju društvenih promjena.
Oni su htjeli saznati zašto su oni koji su rođeni u siromašnim obiteljima u 1970-im godina, mnogo manje uspješni od onih rođenih u 1950-im godinama.

Istraživanje je utvrdilo da su siromašna djeca iz 1970-ih godina izgubila priliku za dobro obrazovanje, za što se često krivi ukidanje gimnazija, pa nisu bili u mogućnosti doseći bolje profesije.

Umjesto toga, ta mjesta su popunila djeca iz bogatijih obitelji iako naravno nisu uvijek za to bila prirodno nadarena.

Istraživači iz Sveučilišta Bristol temelje svoje nalaze na IQ testovima inteligencije desetogodišnjaka i djece sa 11 godina, kao dijela dva velika ispitivanja života djece rođene između 1958 i 1970 godine.

Pronašli su pad kvocijenta inteligencije između dvije generacije među onima u najbolje plaćenim zanimanjima koja također imaju i najviši status kao profesije.
To znači da su profesionalci koji sada imaju 50-ak godina vjerojatno bistriji od onih u njihovim kasnim 30-im godinama.

Rejtinzi testova daju nekome sa prosječnom inteligencijom ocjenu od 100, sa široko prosječnom inteligencijom između 90 i 109. Ocjene u rangu između 110 i 140 se smatraju kao nadprosječna inteligencija.

Istraživanje je utvrdilo da su advokati rođeni 1958 godine imali IQ oko 10,5% iznad prosjeka, kada su bili ispitani kao djeca, što ih je svrstavalo u grupu nadprosječno inteligentnih. Oni rođeni 1970 godine su imali pak IQ približno oko 7,5% iznad norme, pripadajući time grupi sa prosječnom inteligencijom.

Slično tome, rezultati iz 1958 godine su gotovo 10% iznad prosjeka, ali samo 6% iznad prosjeka u 1970 godini.

Kvocijent inteligencije bankarima je pao sa 7,5% iznad prosjeka na 6,5%, dok su sveučilišni predavači pali sa 9% na 7,5% iznad prosjeka.
Liječnici su 1958 godine bili 12,5% iznad prosječno inteligentnih, ali 11% iznad prosjeka u 1970 godini.

Radnici krive neprestani pad društvenog standarda za sve manje prosjeke pohađanja sveučilišta mladih iz manje bogatih obitelji.
Ali kritičari kažu da problem leži u sveobuhvatnom nesupjehu škole koja ne pomaže siromašnim učenicima razviti se i postići dobre ocjene.
Oni ističu da je glavna razlika između dvije generacije, onih rođenih u 1958 godini i onih rođenih u 1970 godini ta što su jedni bili školovani u razdoblju kada su postojale gimnazije.


Zdravstvo: Mašina za pravljenje novca
 
 
 You need to a flashplayer enabled browser to view this video
 
 
Zanimljiv je primjer usporedbe računa za liječenje, Peru i Sjedinjene Američke Države.
Troškovi za medicinsku skrb koju je jedan istraživač dobio u Peruu, imali bi cijenu negdje između $60.000 i $80.000 u SAD-u.
No koliko su ti ljekari školovani na Sveučilištu Harvard naplatili za iste usluge u Peruu?
Manje od $2000 dolara i to bez osiguranja, a obuhvaća recepte, konzultacije, bolničku hospitalizaciju i druge troškove.
Istraživač se pita što je točno to što se u Americi plaća za zdravstveno osiguranje, i navodi da nije uspio riješiti problem niti u 13 godina.
webmaster
User Rating: / 3
PoorBest 

Saturday, August 15. 2009,  Mish's Global Economic Trend Analysis


Without FDIC, banks like Colonial, Bank United, Corus Bank, and possibly even banks like Washington Mutual would have failed long before they mattered.

By offering above market rates on CDs, those bank attracted plenty of capital to the detriment of banks lending responsibly.
In order to offer high rates on CDs and deposits, the banks had to take high risks.

Bank United and Corus Bank funded all sorts of risky housing projects including condo towers in the biggest bubble cities.
Colonial Bank is under investigation for Fraud.
Bank Failure Friday is in full swing.
Tonight there were 5 more failures, numbers 73 through 77 on the year.
In the biggest failure since WaMu, BB&T Takes Over Colonial.

The failure of Montgomery-based Colonial followed a Florida expansion that saddled the lender with more than $1.7 billion in soured real-estate loans.

Colonial’s failure will deplete the FDIC’s deposit insurance fund by $2.8 billion, the agency said.
Below is a graph showing the DIF capital as a percentage of total bank deposits insured by the FDIC.
Note that this graph is based on the old insurance limit with a maximum coverage of $100.000/account.
This limit has been changed to cover up to $250.000/account until January 1st 2014.
Estimates say that the change increases the deposits covered under FDIC insurance to approximately $6 trillion in total.The current reserve ratio of 0.014%1 strongly indicates how bad this crisis has affected U.S financial institutions.

With Tonight's bank failures, the cost to the FDIC's Deposit Insurance Fund is estimated to be $781.5 million.
If indeed $641 million was all that remained of the DIF, the FDIC is now bankrupt.
Of the $641 million left, Community bank used up 781.5 million and Colonial Bank $2.8 billion.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 

Još od antičkih vremena, pa sve do danas, kako bi se uklonili politički rivali, ljubavnici ili samo zbog osobnog rivaliteta, bilo je uobičajeno prakticirati trovanje.

Kako bi se zaštitili od ovog potencijalnog rizika, pape, kraljevi, plemići, političari i gospoda, prije nego što su počeli jesti bilo koji obrok, davali su ga na kušnju "ljudima" koji su specijalno za to bili zaduženi, ili i samim kuharima.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 

U 1965 godini, Bob Dylan je pjevao: "How does it feel to be on your own, with no direction home, like a complete unknown?

Kakav je osjećaj živjeti samostalno, bez smjera prema kući, kao kompletni neznanac? "

Sada, 44 godine kasnije, svjetski poznati glazbenik je dobio odgovor na svoje pitanje, kada je zaustavljen od strane policijskih službenika, koji ga nisu prepoznali.

You need to a flashplayer enabled browser to view this video

22 godine star policijski službenik je zatražio od matorca ekscentričnog izgleda lične dokumente, nakon što ga je zaustavio u primorskom gradiću Sjedinjenih Američkih Država, Long Branch-New Jersey.

Ne prepoznavajući njegovo ime, policajac ga je na stražnjem sjedištu policijskog automobila odveo do njegovog hotela kako bi provjerio Dilanovu priču.

Greška je uočena tek kada su kolege iz stanice povodom radio provjere prepoznali ime ovog čuvenog glazbenika.

Šezdeset osmogodišnji muzičar je bio u gradu povodom koncerta s Willie Nelson i John Mellencamp-om.

Bio je u laganoj poslijepodnevnoj šetnji kroz grad u latinskoj četvrti kada je gradska policijska postaja primila nečiji gunđajući poziv da neznanac djeluje sumnjivo.

Policajac Craig Spencer je izjavio: "Stanovnici su nas pozvali žaleći se na postarijeg čovjeka koji izgleda sumnjivo".

Bila je to začuđujuća prijava sredinom poslijepodneva, ali su stanovnici latinske četvrti osjetili da se neznanac ne uklapa u prosjek, izgledom podsjećajući na ekscentrika.

Poslali smo mladu ženu, policijskog službeika. Ona ima 22 godine i nažalost nije imala pojma tko je Bob Dylan.

Dylan se mirno šetao, ali ona nije bila u potpunosti uvjerena u njegovu nevinost.

Odvezla ga je nazad u hotel da provjeri njegove isprave, a onda nas je nazvala da provjerimo tko je Bob Dylan.

Svi smo pali na pod od smijeha. Da sam ga ja sreo, zatražio bih autogram, a ne osobnu iskaznicu.

Siromašnu ženu smo poprilično ismijali, dodao je on.

Ponudio sam joj da donesem neke od mojih Dylanovih albuma, ali na žalost, ona niti ne zna šta su to ploče.

Ovo i nije prvi put da se Bob Dylany dešavaju slične stvari.


Glazbena legenda je u jednom intervjuu izjavila: "Biti primijećen je na teret. Isus je raspet zato što je i sam bio dobro zamijećen. Zbog toga sam ja mnogo nestajao".

Dylanova je himna 1960-ih, "The Times They Are a-Changin - Vremena Se Mijenjaju" označila početak Američkog protestnog pokreta mladih.
S obzirom na jučerašnji incident, čini se kako je bio u pravu.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 
Stiglo je ljeto i donijelo velike vrućine. Ljudi u takvim uvjetima postaju nervozni. Je li i s vama isti slučaj?
Prije par dana, imali smo priliku u Hrvatskoj upoznati novu fiskalnu politiku i novu vrstu nameta, takozvani "krizni porez".
Uvijek se dobro nasmijem kada se sjetim one da u Hrvatskoj nikada ništa nije uspjelo, pa tako neće ni ova kriza.
Nego, plaćate li uopće porez? Najvjerovatnije spadate u onu zlatnu sredinu koja uvijek nešto muti kako bi preživjela, pa porez malo plaća, malo ne.
No zbog toga se ne morate previše brinuti, pa i sam Silvio Berlusconi, Predsjednik Talijanske Vlade, zemlje članice Europske Unije, nedavno je izjavio da poreze i namete za koje smatramo da su previsoki, ne moramo plaćati.

Jeste li se ikada upitali, kako to da iako svugdje u svijetu svi plaćamo sve veće i poreze, sve manje i manje za to dobijamo?
Je li vam ikada palo na pamet, barem se začuditi, pa bogamu, kamo ide sav taj novac, i zbog čega uopće plaćamo porez?
Naravno, znam, vaš je odgovor uvijek spreman, ne mogu se financirati usluge koje nam pruža Vlada, ako svi mi prestanemo plaćati porez.
Vjerovatno ste čuli da postoje takozvani porezni rajevi, da masa pojedinaca i kompanija izbjegavati plaćati porez.
Znam i da nikada niste čuli da u Americi ne postoji zakon koji obvezuje na, kako to lijepo zvuči "income tax".
Evo jedne zanimljive činjenice o porezu.

Sjećate se popularnog predsjednika kauboja?
Dobro otvorite oči, ovo je izvješće kojeg je specijalna komisija po nazivu "Grace" napravila na osnovu zahtjeva Predsjednika Ronalda Reagana zbog problematične zagonetke koju nitko ne zna odgonetnuti, kamo se slijevaju novčana sredstva prikupljena naplaćivanjem poreza.

Grace Commission, Finalno Izvješće, 1984 godina:
"Novac dobiven ubiranjem poreza, upotrebljava se u potpunosti (100%) za isplatu kamata na nacionalni javni dug. Niti jedan jedini cent ne odlazi u državne kase.

Nije uopće bitno o kojim i kakvim javnim uslugama koje koristimo je riječ, bitno je da se one ne financiraju ubiranjem poreza".

roman
User Rating: / 0
PoorBest 

NASA neće biti u stanju ispuniti svoje planove i ciljeve ponovnog slanja ljudi na Mjesec do 2020 godine i sna o spuštanju čovjeka na Mars, zbog toga što pati od bolesti kroničnog pomanjkanja novca, upozorili su iz agencije.


Američkoj svemirskoj agenciji je potrebno barem još $50 milijardi dolara (više od iznosa hrvatskog javnog duga) u narednoj deceniji, ako se želi približiti ostvarenju svoje vizije o povlačenju iz upotrebe spejs šatla, dovršenju izgradnje Međunarodne Svemirske Stanice i lansiranju ambicioznih novih istraživačkih putovanja.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 

Državni Trezor je najavio danas da je deficit državnog proračuna u Srpnju porastao za $180,8 milijardi dolara, dostigavši novi rekord od $1,27 triliona dolara.

 

webmaster
User Rating: / 1
PoorBest 

Elizabeth Warren, head of the Congressional Oversight Panel, which yesterday released quite a sobering report on the true state of the banking industry, explains what is really going on with the increasingly irrelevant balance sheets of the bailout banks (all of them).

Once again underscores what a farce the stress test was, the complicity of the accountants in making the transparency initiative a sham, and why the banks are still as underwater as they ever were.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 

Elizabeth Warren, Predsjednik Kongresnog Odbora Za Nadzor, jučer je objavila šokantno istinito izvješće o stanju u kojem se nalazi bankarska industrija, objašnjavajući ono što se stvarno dešava sa svim nerelevantnim stanjima bilanci spašenih banaka.

Ponovno je ukazala na to kakva je farsa bio stres test i na saučesništvo računovođa u sramoćenju inicijative za transparentnost, te pojasnila zašto su banke i dalje u problemima kao što su to bile i prije.

webmaster
User Rating: / 0
PoorBest 
Skandal Veći Od Bernarda Madoffa

    
Neki je dan službenik zadužen za prijavljivanje ilegalnih aktivnosti, Harry Markopolos, poznat po otkrivanju dosadašnje najveće financijske prevare u slučaju Bernie Madoff, izjavio da postoje "vrata pakla" koja će ovu Ponzi Schemu (prevaru) učiniti sitnicom u odnosu na ono što nam predstoji.
Markopolos je održao govor pred oko 400 vjernika Grčke Pravoslavne Crkve u Southamptonu i predvidio velike skandale koji će uskoro otkriti o neuređenom, oko $600 trilijuna dolara vrijednom, kreditnom-default swap tržištu. Naravno, radi se o kompliciranim zagonetkama, mnogo poznatijim pod imenom financijski instrumenti derivati.

"Da bismo ovo pojednostavili, to je kao da kupite police osiguranja za kuću vašeg susjeda protiv požara od pet različitih osiguravajućih društava, a nakon toga tu kuću zapalite", objasnio je prisutnima Harry Markopolos.

Dužnička Kriza Se Ne Može Rješiti Još Većim Zaduživanjem


Glavni problem aktualne političko-ekonomske krize je da organi vlasti pokušavaju riješiti financijsku krizu nastalu zbog dugova, dodavanjem novih dugova što je isto kao da pokušavate izliječiti jednu virusnu infekciju ubrizgavanjem novih, još više virusa. U slučaju da je netko zaboravio, Sjedinjene Američke Države prolaze kroz najozbiljnu kreditnu krizu u svojoj povijesti, a to je kriza dugova.

Svi sektori američke ekonomije pate od kroničnih dodavanja kredita, koja se manifestiraju kao bolest sve većeg zaduženja, sve više dugova.
Domaćinstva, poslovni, javni i privatni dugovi su dosegli rekordne razine kao nikad prije u povijesti. Shodno tome, ne čini se logičnim da Federalna Vlada u borbi protiv dužničke krize, povećava za nove trilione dolara nacionalni javni dug i spušta kamatne stope zbog promicanja uzimanja još više novih kredita.

Dužnička Kriza se može rješiti samo isplaćivanjem tog istog duga odnosno smanjenjem zaduženja, ona se ne može riješiti slaganjem sve veće piramide novih dugova izuzetno precijenjenog po sistemu financijske poluge, gospodarstva.

Potrošački kredit, koji je 1950 godine bio samo 6% od ukupnog bruto domaćeg proizvoda (BDP), do 2009 godine se utrostručio na 18% BDP-a. Kredit banaka, koji je u 1947 godini bio oko 45% BDP-a, do 2009 je porastao na 67% BDP-a. Dug domaćinstava, koji je u 1957 godini bio samo oko 45% od nacionalnog dohotka, izdužio se na preko 120% od nacionalnog dohotka do 2007 godine. Prema Uredu Kongresa Za Proračun, federalni dug koji je već bio na visokoj razini od 41% BDP-a u 2008, očekuje se eksplodirati na 200% BDP-a do 2038 godine. U istom uredu očekuju rast federalnog duga na 60% BDP-a do 2010.

Međutim, ako čitate izvještaje kreatora monetarne politike, onda se čini da problem nije višak kredita, već upravo suprotno. U njihovim očima, problem je nedostatak kredita.
Sasvim je jasno i očigledno da se svi zakonodavci slažu u nečem: svi oni žele više kredita u financijskom sustavu. Ali ono što to znači je, da oni svjesno ili nesvjesno, svi ti zakonodavci, žele da Amerika i druge zemlje tonu u sve dublje i veće dugove.

Kako monetarna politika koja promiče više kredita i fiskalnu politiku koja stvara više dugova, može rješiti dužničku krizu? Odgovor je jasan: Ne Može.

Na neki način, način života američkog naroda i američke vlade je do sada bio potpuno poricanje stvarnosti. U proteklih 50 godina, Amerika je živjela na kredit i gomilajući prekomjerne i neodržive dugove.
Ova financijska kriza, kada ne bi imala katastrofalne posljedice, mogla bi predstavljati lijep poziv na buđenje.
Ne samo da je sada postalo potpuno očigledno i jasno da je ekonomski napredak i progres u posljednjih 50 godina, bio umjetan i neodrživ, on je u suštini jedan posuđeni prosperitet.
Od koga je posuđen taj prosperitet?

I što je još gore, sredstva su posuđena ne na osnovu stvarne uštede, već umjetno stvorenim novcem dobivenim od Federalnih Rezervi.

To je prava izbijajuća realnost danas u ekonomiji Sjedinjenih Država. Napredak u posljednjih nekoliko desetljeća je uglavnom bila velika iluzija generirana umjetno kreiranim kreditima. Ova financijska kriza je tek zapljena nacionalne ekonomije. Drugim riječima, tržište jednostavno pokušava američku ekonomiju natjerati na isplaćivanje dugova.

Nevjerovatna zbrka nastaje tek kada se sjetimo činjenice da su kreatori monetarne politike i centralne banke same po sebi, kao i sam dolar kao novčanica, u privatnom vlasništvu. Što je veća količina besplatnog i iz ničeg stvorenog privatnog novca u opticaju, to je cijelo čovječanstvo sve zaduženije i pod sve većom kontrolom.
U čijem je to cilju i interesu?
Savršeno je jasno da u javnom sigurno nije!

Osnovno Obrazovanje: Što Je To Slobodno Tržište

Nikada ne bi bilo i postojalo takvih stvari kao borbe za slobodu govora, slobodnog tiska, slobodnog bogoslužja odnosno slobodne zemlje, da netko na njih nije postavio ograničenja.
Mi nikada ne bismo niti imali priliku čuti za slobodno tržište da netko nije postavio ograničenja na slobodnu trgovinu.
Na primjer, da postoje bilo kakve restrikcije u svijetu u odnosima između država po pitanjima o razlozima ove najveće financijske krize u povijesti, trebali bi slušati besprekidne agitacije za uklanjanje tih ograničenja. Budući da njih nema, a niti jutros nije došlo do revolucije, očigledno je da živimo u svijetu slobodnog tržišta.

Pa opet, da živimo u svijetu slobodne tržišne ekonomije, jutros bi u globalu, cijeli svijet bankrotirao, a mi danas popodne, već uživali u blagodatima novog monetarnog sistema koji je potpuna suprotnost "slobodne tržišne ekonomije" koju smo razvijali zadnjih stoljeća.
Slobodna trgovina predstavlja pobunu protiv ovog sustava.
Slobodan trgovac negira da vlada može ili treba regulirati način na koji će čovjek koristiti svoju zaradu. On smatra da vlada nije ništa drugo nego jedna od interesnih stranaka. Malo je ljudi koji imaju kontrolu nad građanskim organizacijama. Oni samo uređuju poslovanje i okreću kanale na svoju prednost, i prednost svojih prijatelja. Ovo korumpira institucije vlasti i dalje potkopava naš sustav u kojem ljudi koji su dobili kontrolu nad državnim strojevima iste zloupotrebljavaju i koriste kako bi se obogatili na račun drugih.

Slobodno tržište smatra da je protekcionizam zabluda i razočaranje onih koji smatraju da pobjeđuju koristeći ga.

Protekcionisti izlažu svoje poslovanje neprirodnom poretku stvari.
Njihovo poslovanje na kraju, osim ako se ne primjene novi poticaji, svodi se na stanje potpune truleži. I nakon toga, protekcionisti drže da bi bez zaštite, sve bilo još puno gore.
roman
User Rating: / 2
PoorBest 

Utrka u robotizaciji se nastavlja.

Toyota je osposobila jednog od svojih robota trčati 7 km/h.

Naziv za ovu vrstu robota je Partner Robot, a obično se predstavljaju kao mehanički glazbenici, sviraju violine ili trube.
Čini se da ovaj proizvođač automobila i Honda idu sličnim pravcem u razvoju višenamjenskih humanoida.

Japanci žele izgraditi nove generacije robota sluga zbog starenja stanovništva i pomanjkanja radne snage.

Video pokazuje "eksperiment" u kojem Toyotin robot odlično održava kontrolu ravnoteže, ostaje uspravan i kad se silom gura unatrag skakutajući sa stopala na stopalo kao bokser u ringu.

Da li se kao ljudska vrsta nalazimo u neposrednoj opasnosti?

You need to a flashplayer enabled browser to view this video 

« StartPrev12345678910NextEnd »

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4540 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts