Alternative currency and balanced living system. Alternativna valuta i uravnoteženi životni sistem. Moneta alternativa e sistema di vita equilibrato.

Linija

Search

Home Alternative News News Lijek Za Financijsku Krizu Je Ekonomska Suradnja

Crom Alternative News

Investigative journalism and useful articles on various topics.
administrator

Serđu Blažiću iz Atomskog Skloništa je onomad od srčane kapi umro najveći mrav u vrtu vidjevši ljude kako besramno lažu i kradu, kad je pred školom čuo psovke gomile đaka i kad je vidio da su sa vrata otjerali starog prosjaka.

 

Opća recesija, depresija i financijski očaj su posvuda zavladali, ja se eto prisjetio one Jure Stublića iz Filma "Zamisli život u ritmu muzike za ples" i navio do daske onu Tifinu "Padaju zvijezde", ali taman što sam počeo igrati i vjerovati da postoji nada, umjesto zvijezda su osim banaka počele padati i prve države, i to ne bilo koje, one najnaprednije i najbogatije, Island naprimjer, evo i Grčka i Engleska samo što nisu, pa tko ima novca ako ga nemaju bogati šeici iz raja zvanog Dubai?

 


Skloništu mrav, a meni je poginula najveća ovca u stadu iako je tisuću puta vidjela kako cestom jure automobili, ne zato što su je drugi lagali da je trava s one druge strane sočnija i bolja iako je iste zelene boje, da je cesta zatvorena i da nema opasnosti, već zbog toga što je u isto uvjerila i samu sebe, pa joj se od pohlepe zamaglilo vid baš u trenutku kad je nailazio veliki kamion. Ovci smo naravno nakon toga ošišali runo, napravili malo sira, i sve meso ispržili i pojeli.

 

Galeb Olivera Dragojevića je bio bolje sreće i od Blaževićevog mrava i od moje ovce, i dalje slobodno leti prkoseći zimi, buri, znanosti i naučnim podacima. Već duže vremena u stilu one "Sve ptičice izgore", očekivao sam da će mu usred klimatskih promjena i globalnog zatopljenja sunce kao Ikaru spržiti krila jer se još nismo stigli ponovo zadužiti i potrošiti nove trilijune dolara na otklanjanje uzroka tog katastrofalnog fenomena kojeg smo sami izazvali, kad ono sve odletjelo s vihorom, sad ga bi, sad ga ne bi više tog globalnog zagrijavanja zahvaljujući hackerima koji su otkrili da je Paintshop u stanju od znanstvenih podataka i grafikona napraviti veće remek djelo od Leonardove Mona Lise.

Kako sam se pomalo zadovoljno počeo hladiti, naslonim prst na miša i dobijem opekotine najgore vrste, atmosfera se ponovo usijala. Globalno zatopljenje, ClimateGate je dio nepregledne crne rupe od preko kvadriliona financijskih instrumenata derivata, najavljuju da stiže nova, tko zna više koja po redu vrsta subprime šoka, jebo ja takve prijatelje prirode, pa zapalili nas dva puta čovječe...


No stani, čekaj, nije ni tu gotovo, jebo sam ježa u leđa i na ovoj mojoj poljani, tržište je postalo toliko razvijeno da su i financijski instrumenti izrasli  u nevjerovatno kompleksne zagonetke, nitko nema pojma gdje se tu sada u ovom sistemu "cap and trade" nalazi agrikultura, koliko su oranice, pašnjaci i šume zaribali u derivatnu šemu smanjenja zagađenja ugljikom.

Bolje sutra, obećanje, tupom radovanje! Dobijaš ono za šta glasaš!

Da se vratimo još malo na te nesretne Emirate i pogledamo na Dubai iz još jednog ugla, onog agencija za kreditni rejting. Do jučer su to bile najsigurnije dužničke obveznice, pala je noć i svanulo jutro, a kreditni rejting prasnuo s A+ na BBB-. Onome kome to još nije jasno, cijela je ova elitna disco dance zabava plaćena kreditom s hipotekom na imovine Isusa Krista, Bude i Alaha. Bez sudjelovanja agencija za kreditni rejting, ova luda žurka u kojoj su se do sada gubici uvijek svaljivali na javnost ne može pružati vrhunske užitke zabave. Želite li i dalje nastaviti farbati sami sebe, samo naprijed, slobodno, od jutra do malo sutra, ali sigurno ne i prekosutra, da se nasmijemo, samo Sjedinjenje Američke Države s astronomski visokim dugom koji je za agencije za kreditne rejtinge i dalje najsigurnija investicija na planeti, u 2010 godini trebaju nabaviti novih 3,5 triliona dolara za isplatu kratkoročnih zajmova, hojla ljudi, nabaviti tri i po trilijuna dolara u samo 12 mjeseci nije isto kao i nabaviti tri i po lizalice...jeste li normalni il vam zbilja toliko odvratno smrde noge?

Otac mog oca, baka mog djeda, pradjed moje prabake, čukunbaka mog čukundjeda i tako do prvog dana, svi su oni uvijek pjevali istu pjesmu, "Bolje Sutra".

Nova nada s Balkana, nije slana, a nema ni mana, nije ni banana već ekonomska suradnja, tra-na-na-na-nana.  


Zbilja bi bilo super kad bi prestao izlaziti na biračka mjesta, da nema smisla i da ne vrijedi ni pišljiva boba si do sada već sigurno shvatio za razliku od one moje ovce s početka ove priče.

Razumio si zar ne, natjecanje i konkurencija su casino u kojem je samo za stol uvijek osiguran najveći dobitak, znaš i sam da su ostali pushiona, ma znaš ti to, znam da znaš i to bolje od mene.

 

 

 

Nitko ne zna kada i kako, no poklonili smo privatnim centralnim i poslovnim bankama naše pravo na stvaranje novca i time im omogućili da na nama zarađuju i profitiraju kreirajući novi novac bez ikakve podloge doslovce iz ničega, a da nama ostavljaju javna i privatna zaduženja u zamjenu za koja nam je pruženo jedno veliko ništa, a i gore od toga. U situaciji u kojoj se nalazimo, u kojoj su banke te koje umjesto država stvaraju novac, političari nam ne mogu pružati ništa drugo osim praznih obećanja i lažnih nada;  iako kao nacije proizvodimo vrijednosti, ostavljeni smo na milost i nemilost bankama koje nas za njih nagrađuju novim zaduženjima. U situaciji u kojoj naši politički predstavnici moraju za naš rad, trud i znoj moliti banke da nam u zamjenu za njih izmisle i stvore nove nepostojeće dugove jednim klikom po kompjuterskoj tipkovnici, potpuno je jasno da politika nije ništa drugo nego obična kurva uvijek gladna novca, pardon, novih zaduženja.

Zaboravi barem malo na svađe, pusti barem par dana Dinamo i Hajduk negdje sa strane, tko šiša predsjedničke kandidate i sve ostale pizdarije, u ovom trenutku  je jedina misao koja ti treba strujati po glavi osvajanje monetarne suverenosti i financijske neovisnosti, ona dva najvažnija pojma koje su onako slučajno zaboravili debelim masnim crnim slovima upisati u prve redove prvih članaka Ustava i Konstitucija.

U ovoj cirkuskoj predstavi, kroz iluzije i mađioničarske trikove su se čarobnim štapićem na ekranu računala u svrhu pokušaja spašavanja potonulog bankarskog imperija pojavile brojke toliko velike da ih ne znaš ni napisati, i ne bi bilo ništa loše u tome da se pored njih nisu pojavili plusevi i minusi, minusi kao tvoji novi dugovi, a plusevi kao novi izvori sredstava za banke. Činjenica da se trilioni dolara mogu tako lako umnožavati, a niti jedna usrana minuta tvog rada nikako i uz najbolji trud, mora da te barem zagolicala kad je mene, moram ti to priznati, skroz na skroz pojela.

Naučili smo da kroz ovakav novac prisilno jedan drugome od malih nogu postajemo neprijatelji, konkurenti, da se radvajamo i da se međusobno mrzimo. Pošten i efikasan monetarni, novčani sustav može međutim na nas uticati i potpuno suprotno, može nas spajati i stvarati nova prijateljstva, ujedinjavati. U slučaju da te prije nitko sa time nije upoznao, a ja dobro znam da nije, radom i trudom, umjesto siromaštva, obmana, bijede i ratova, mogu se graditi bogatstva, istine i blagostanja. U niti jednom sustavu i sistemu nema iskrene i nadasve dugotrajne sreće dok lažemo sami sebe, onog trenutka u kojem postanemo iskreni prema sami sebi, postat  ćemo iskreni i prema drugima. E pa prijatelju, stigao je i taj dan, došao je i taj trenutak, kucnuo je i taj čas, sad ili nikad!

Baci malo pogled ovdje i vidi kako glazbenici mijenjaju pjesmu, zapleši i ti taj novi ritam.

 

 

 

U ovom projektu alternativne valute, zajednica je ta koja sama izdaje vlastito sredstvo za razmjenu koje nije opterećeno dugom i kamatama, u sklopu sustava postoji i tržnica na kojoj se mogu davati oglasi sa slikama, može se pristupiti i mobitelima, tu je i forum te stranica s alternativnim vijestima.

U sklopu Crom elektroničkog sistema alternativne valute, članski račun nalikuje na račune u bankama, mogu se raditi transferi alternativne valute, iznosi se trenutno prebacuju s jednog na drugi račun, lako, jednostavno i sigurno čak i mobitelima s bilo kojeg mjesta na svijetu.


Svaki novi član koji se pridruži Udruzi Crom Alternativna Razmjena, aktivacijom računa dobija i simboličan iznos alternativne valute crom, a svi članovi koji  su između par različitih vrsta registracije odabrali onu tipa "Man - Čovjek", svakog prvog u mjesecu primaju od sistema 730 croma, u prijevodu 24 sata dnevno pomnoženo s trideset dana.

Na ovaj način, članovima zajednice je osigurana monetarna suverenost i financijska neovisnost, a samim time i sloboda u punom smislu njenog značenja.

S obzirom da ti je vid zahvaljujući godinama pozornog drogiranja slušanjem, gledanjem i čitanjem nebuloza još uvijek dobro zamagljen, evo šta znače monetarna  suverenost i financijska neovisnost:

Neće te policija zato što grca u dugovima čekati iza svakog zavoja s besmislenim kaznama. Neće te birokracija zato što se topi u dugovima svaki dan gušiti novim besmislenim zakonima. U društvu u kojem postoji pravedno distribuiranje novca nema neprijatelja, a prijatelje ne treba na svakom koraku plašiti čuvarima, tjelohraniteljima, nadzornim kamerama i kontrolama. U društvu u kojem vlada ekonomska pravda, nema potrebe za izmišljanjem novih epidemija i pandemija svakog mjeseca. Nećeš više gledati napuštene životinje po ulicama zato što se društvima za zaštitu životinja stegla omča oko vrata. Nećeš više gledati, slušati i čitati sprdačine zato što su novinari prisiljeni na analnu prostituciju. Nećeš više morati šefu titrati jajca zato da bi za milostinju proizvodio pokvarenu robu žnj kvalitete u bespotrebno prekomjernim količinama. Moći ćeš se voziti, ploviti i letjeti u ekološki potpuno čistim revolucionarnim prevoznim sredstvima. Konačno ćeš moći pokušati ostvariti svoje ideje i izgraditi svijet pun divnih različitosti. Nitko neće imati jaja suprotstaviti se tvojoj želji i potrebi za više slobodnog vremena. Tko će s tvojom obitelji provoditi najviše vremena, ako ne ti? Tvoju djecu više neće slati ginuti u neke daleke zemlje, u ratovima čiji razlozi su poznati samo onima koji ih i pečatiraju oznakama top secret. Naravno, vjerovatno ćeš i dalje umirati, ali od starosti, a ne od dosade ili iz očaja. Moći ćeš jesti zdravu hranu od koje se ne razvijaju karcinomi, hranu koja razvija rast moždanih stanica. Uvijek si želio putovati i posjetiti daleke zemlje, pa bogamu, zašto da ne? Ako i ne naučiš kuhati, ne trebaš se bojati ismijavanja tvojih prijatelja u novom svijetu, moći ćeš ih častiti specijalitetima najvećih majstora i tako se iskupiti, bez opasnosti od presušivanja kućnog budžeta.

Ako se pak ne odlučiš mrdnuti barem malim prstom, što bi značilo barem probati sudjelovati u ovom projektu alternativne valute u kojem nema nagaznih mina, zmija otrovnica, zaraznih bolesti i naoružanih policajaca u punoj ratnoj spremi koji samo tebe čekaju, nastavit ćeš uvijek sa sve većom zebnjom otvarati poštanski sandučić u strahu od novih kazni koje su ti se već odavno popele na onu stvar. Okretat ćeš se sve češće u potrazi za sve sakrivenijim znakovima i natpisima koji upozoravaju, zabranjeno ovo, ne smiješ ono, nedozvoljeno ovo, ne diraj ono. Raditi ćeš sve više, lizati sve dublje, proizvoditi još nekvalitetnije i naravno, primati sve manje. Možda ćeš i putovati, ali samo 3 dana godišnje, a kako drugo ako ne na kredit? Hoćeš, hoćeš prijatelju, sve ćeš ti to, kao i uvijek do sada, samo od sada u malo ubrzanijem tempu, približili se limiti, a nisu ti rekli što te čeka iza njih. Zašto lagati samog sebe, iskreno, koji ti je  ...?

Niti jedno predloženo rješenje, ekonomija, niti jedno političko obećanje, niti jedna teorija i niti jedna kandidatura nemaju veze sa realnošću i šansama za uspjeh bez izgradnje temelja zvanog sloboda baziranog na monetarnoj suverenosti i financijskoj neovisnosti. Razumiješ kompa? Jesi li to shvatio prijatelju? Ako nisi, nema problema, nije greda, samo reci koliko puta ti to trebam ponovno objasniti, obećajem da ću se potruditi i učiniti sve što je u mojoj moći, a ako je potrebno, i više od toga. Ako to ne prihvatiš kao apsolutnu istinu, nije šteta što ćeš robovati do kraja svog života dugu skrivenom iza novca koji nigdje i nikada nije postojao, šteta je što si unesrećio svoju i djecu njihove djece, zauvijek, kužiš kompa?

Znaš u čemu je veliko sranje? Zbilja mi je žao, ali svijet u kojem se topiš i nazivaš svojim je i moj svijet, a ti me sa sobom vučeš na dno. To ne mogu dopustiti kompa, razumiješ, jelda? Znam da to shvaćaš, prijatelju.

Ne misliš valjda da se ovaj projekt financira iz istih izvora iz kojih pljušte milioni za one za koje si uvijek glasao na izborima, da, da, upravo one koji su te zakopali u ovu balegu, reci mi da zbilja to ne misliš? Ovom projektu alternativne valute, boja klupa u parku, visina semafora, širina kutije cigareta i  dozvoljeni miris čokolade su na zadnjem mjestu čovjekovih problema. Za ovaj projekt nije podignut nikakav kredit, i nije posuđen nikakav novac od nikoga, to nas čini potpuno neovisnim i slobodnim. S druge strane, pošto je tek u začetku, iako se u njemu proizvodi "novac", fale milijarde u oficijalnim valutama da bi poput ostalih u rukama Elite, u dva dana osvojio cijeli svijet. No i ovakav kakav je, Crom je realna, kvalitetna, postojeća mogućnost koju možeš probati i koristiti, tu i sada, ne tamo i sutra, ne radi se o nekim bajkama i pričama, najvažnije od svega, ne možeš više nikoga slagati da za njega nisi znao.

Priznajem, iako znam da te je vrlo teško slagati, ipak sam probao. Na ovom svijetu se ništa ne poklanja besplatno, pa ako onda nisu podignuti krediti, ako nisu lizane guzice političarima, bankarima, novinarima, birokratima, ako nema sponzora, otkuda onda lova za sve ovo što se praviš da pred sobom ne vidiš? Pa evo, između upisanih članova je i jedan papan koji je odvojio vrijeme i novac za sve to. Sada više zbilja od tebe nemam ništa skrivati i nadam se da ćeš lakše disati, imajući u vidu cijene proizvoda i usluga na tržištu svega onoga što je potrebno za održavanje ovog projekta na životu, stvarnim i postojećim.

Iz tog razloga te pitam, tvoj otrcani život, tvoja savjest, moral i tvoje dostojanstvo vrijede više od 5 minuta, klika po mausu i probe sistema Crom alternativne valute od kojeg svakog prvog u mjesecu primaš 730 croma? Dakle ako si shvatio, ostala su ti još četiri minuta, ali i ona su ti više nego dovoljna, čekam te ovdje: Crom Monetarna Suverenost i Financijska Neovisnost.

Ako si se odlučio praviti da i dalje ne razumiješ jedan K...., žao mi je, ne možeš mi više prodavati ovu staru i izlizanu foru, štoviše, imam za tebe jednu novost. Ne možeš je više prodavati ni drugima, što bi rekli Let3, sve nas je više, više, više. Ako te jednog dana sretnem na ulici kako prosiš ispred linije svog hiljaditog po redu, a bog te pito kojeg sveukupnog štrajka zbog toga što si od plate i rada od 300 sata mjesečno niti kruh ne možeš priuštiti, te mi iz očiju pokušaš izmoliti koju kunu, znaj da te neću ni pogledati. Ne brini se, neću te pljunuti, tog ćeš trenutka samom sebi pljunuti u lice, besplatno. Nitko ti ga neće pokoniti, besplatno dostojanstvo ne postoji, a ovo ponuđeno na tacni kojeg si onda odbio zbilja nije puno koštalo, zar ne kompa? Nakon toga možemo otići zajedno na piće, ne brini se, ja častim, možemo se prisjetiti i popričati o "dobrim" starim vremenima, ali mi nemoj pričati o razlozima zbog kojih nisi prihvatio mogućnost monetarne suverenosti i financijske neovisnosti koja ti je stajala pred nosom, molim te kompa, to me apsolutno ne zanima!

S dužnim poštovanjem, pozdravlja te i želi ti sve najbolje tvoja sopstvena sjenka.

PS. Razmišljanje koje nas je dovelo u ovo sranje nas nikako ne može iz njega izvući! Da bi problem mogao rješiti, prvo moraš priznati da problem uopće postoji, kriva dijagnoza - krivi liječnički tretman, cijenu ionako uvijek plaća pacijent!

 

.

Crom - Free Planet Money, A Choice In The Form Of Alternative Currency That Through Internet And Mobile Banking Is Available To Everyone, Anywhere In The World. Crom - Novac Slobodnog Planeta, Izbor U Obliku Alternativne Valute Koji Je Kroz Internet I Mobilno Bankarstvo Dostupan Svakome, Svugdje U Svijetu. Crom - Denaro Dell Pianeta Libero, Una Scelta In Forma Di Moneta Alternativa Che È Attraverso Internet E Mobile Banking A Disposizione Di Tutti, Ovunque Nel Mondo.Publish Your News

If you are a registered user, you can publish and syndicate your content to the web through this news service.

Crom payment system represents a monetary reform, different way to make the money supply equal to the available supply of goods and services, and a new method to finance the economy without usury. In practise, an ideal opportunity not only for global and local business, but also for movements and projects which promote sustainable natural living, food sovereignty and greater auto-sufficiency, production and consumption of renewable green energy, such as Transition Towns and ecovillages. Crom platni sustav predstavlja monetarnu reformu, drugačiji način da se ponuda novca izjednači s dostupom ponudom roba i usluga, te novu metodu za financiranje gospodarstva bez lihvarenja. U praksi, idealna prilika ne samo za globalne i lokalne tvrtke, već i za pokrete i projekte koji promiču održivo prirodno življenje, prehrambenu suverenost i veću samodostatnost, proizvodnju i potrošnju zelene energije, kao što su u Tranzicijski Gradovi i eko sela. Sistema di pagamento Crom rappresenta una riforma monetaria, modo diverso per livellare l'offerta di moneta con l'offerta di beni e servizi disponibili, e un nuovo metodo per finanziare l'economia senza usura. In pratica, l'occasione ideale non solo per le aziende globali e locali, ma anche per i movimenti e progetti che promuovono la vita naturale sostenibile, sovranità alimentare e una maggiore auto-sufficienza, produzione e consumo di energia verde rinnovabile, come le Città in Transizione e ecovillaggi.    News Categories

.

 Regardless of whether you are the owner of e-shop, small entrepreneurs, worker looking for a housing loan, farmer in financial difficulties or an ordinary consumer who needs to borrow money to buy a new television, Crom Alternative Currency System offers monetary sovereignty and the possibility of life with more democracy and less police, military and lawyers, less taxes and more tourist travels with vehicles that do not pollute the environment, less stress and more free time and going to the restaurant more often... Bez obzira na to jesi li vlasnik elektronske trgovine, mali poduzetnik, radnik u potrazi za stambenim kreditom, farmer u financijskim problemima ili obični potrošač koji treba posuditi novac za kupnju nove televizije, Sustav Alternativne Valute Crom nudi monetarnu suverenost i pruža mogućnost života s više demokracije i manje policije, vojske i advokata, manje poreza i više turističkih putovanja vozilima koja ne zagađuju okoliš, manje stresa i više slobodnog vremena i odlaska u restorane... Non importa se sei il proprietario di un negozio online, piccolo imprenditore, lavoratore in cerca di mutuo per l'acquisto della prima casa, l'agricoltore in difficoltà finanziarie o consumatore che ha bisogno di un prestito di denaro per comprare una televisione nuova, Sistema Di Moneta Alternativa Crom offre la sovranità monetaria e una possibilità di vita con più democrazia e meno polizia, militari e avvocati, meno tasse e più viaggi turistici con veicoli che non inquinano l'ambiente, meno stress e più tempo libero e uscite al ristorante...    Login

What happens next if the state can go bankrupt?
 

 Tired of financial crisis, public and private debt, high interest rates, increasing inflation, declining purchasing power and excuses? It's a time for a change... something new and completely different... independent monetary and financial system, marketplace and social network - all in one... Umoran od financijskih kriza, javnog i privatnog duga, visokih kamata, porasta inflacije, pada kupovne moći i političkih izvinjenja? Vrijeme je za promjene... nešto novo i sasvim drugačije... neovisni monetarno financijski sustav, tržnica i društvena mreža - sve u jednom... Stanco delle crisi finanziarie, debito pubblico e privato, alti tassi di interesse, inflazione crescente, declino del potere di acquisto e scuse politiche? È ora di cambiare... qualcosa di nuovo e completamente diverso... sistema monetario e finanziario indipendente, mercato e rete sociale - tutto in uno...     Who Is Online?

We have 4850 guests online

Line

nezavisne vijesti, notizie indipendenti, independent news, informations, informacije, informazioni, kredit, loan, prestito, seigniorage, mutuo, signoraggio Latest Forum Posts